Bőrtípus TESZT ♥ Ceralbin

Logo

Hogyan állapítsd meg bőrtípusod? Segítünk!

Biztosan Te is nagyjából tudod milyen bőrtípusok léteznek, azonban ennél sokkal összetettebb a dolog. Ahhoz pedig, hogy bőrünket megfelelően tudjuk ápolni, nem árt tudnunk bőrünk típusát. Ehhez nyújtunk segítséget! 

Hogyan állapítsd meg bőrtípusod? Segítünk!

Sokan úgy gondolják három féle bőrtípus létezik: a száraz, normál és zsíros bőr. Ez azonban nem így van, hiszen nem lehet teljesen elhatárolni ezeket egymástól. Ezt kiegészítve összesen 5 féle bőrtípussal találkozhatunk: 

 • Száraz bőr 
 • Normál bőr 
 • Zsíros bőr 
 • Kombinált bőr 
 • Érzékeny bőr

 

Mi határozza meg bőrünk típusát? 

 • Genetika - A legnagyobb befolyásolók a gének. Így mindkét szülőnk nagy befolyással vannak bőrünk típusára és problémáira egyaránt.  
 • Környezet – Egy új környezetbe való bekerülés megváltoztathatja bőrünk típusát. Példaként gondoljunk arra, hogyha a zsúfolt, nyüzsgő városból átköltözünk vidékre, a levegő sokkal frissebb, így bőrünk nem találkozik annyi szennyeződéssel. 
 • Hormonok - Hormonjaink az életünk különböző időszakain ingadoznak - beleértve a terhességet is -, amelyek befolyásolhatják bőrünk viselkedését.
 • Gyógyszerek – A különböző gyógyszerek mellékhatásaként kiszáradhat vagy érzékenyebbé válhat bőrünk, bizonyos hormon típusú gyógyszerek esetén pedig (például fogamzásgátlók), akár zsírossá.
 • Diéta / allergia – A nap mint nap elfogyasztott ételek is nagy hatással vannak bőrünk állapotára. Amennyiben zsíros, rossz tápanyagtartalmú ételeket fogyasztunk, attól bőrünkön különböző problémák jelenhetnek meg (pattanás, gyulladás, ekcéma, pirosság stb.) 
 • Bőrápolás - A helytelen termékek használata leronthatja a bőr egyensúlyát, emiatt érdemes bőrtípusunknak megfelelő termékeket használni. 

 

Hogyan lehet meghatározni a bőr típusát?

A bőrtípus meghatározása egyszerű teszttel elvégezhető. Csak kövessük az alábbi lépéseket: 

 • 1. lépés: Mossuk meg arcunkat finoman tonikkal, hogy eltávolítsuk a sminket, az olajat és a szennyeződéseket. 
 • 2. lépés: Törüljük szárazra arcunkat törülközővel, és hagyjuk bőrünket teljesen megszáradni. Ne használjunk semmilyen hidratálót vagy szérumot. 
 • 3. lépés: Várjunk 1 órát. Ez idő alatt ne érjünk hozzá az arcunkhoz. Egy óra múlva nézzük meg alaposan arcbőrünket és vizsgáljuk meg a különböző pontokon. 

Bőrtípus teszt

Noha a bőrtípusokat nem csak eszerint lehet besorolni, ahhoz, hogy bőrünket megfelelően ápoljuk ez egy jó irány lesz. Bőrünk korcsoportonként teljesen máshogy viselkedik, hiszen más a faggyútermelés. Tinédzserkorban például rendkívül aktív a faggyútermelés, mivel a hormonok ilyenkor dolgoznak leginkább. 

 

Akkor milyen terméket használjunk? 

Mindenképp próbáljunk bőrtípusunknak megfelelő kozmetikumot választani. Ezáltal bőrünk valóban azok ellen a bőrproblémák ellen tud küzdeni, amelyek fennállnak. Legyen szó bőrszárazságról, mitesszerekről, túl fényes bőrről vagy kiütésekről. 

 

Az általános termékektől sem szabad félni 

A Ceralbin termékcsaládja nincs kifejezetten egyik bőrtípusra sem külön kifejlesztve, azonban az összetevőket úgy állítottuk össze, hogy legyen bőröd bármely típusú, a lehető legjobb hidratációt kaphatja, ha termékeinket választod. Tökéletes választás lesz így például a téli időszakban, hogy elkerüljük a bőrszárazságot és a repedezett bőrt. 

Nézz szét termékkínálatunk között és válaszd a természetes összetevőket bőröd szépsége érdekében! 
 

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.