Mitől száraz a bőröm? A száraz bőr leggyakoribb okai és a száraz bőr leghatékonyabb kezelése

Logo

Mitől száraz a bőröm? A száraz bőr okai és kezelése

A száraz bőr érdessé, viszketővé, hámlóvá teszi a bőrt. Te is hasonlókat tapasztalsz magadon? A száraz bőrnek számos oka lehet, beleértve a hideg vagy száraz időjárást, a nap által okozott károkat, a kemény szappanokat és a túlzott fürdést. Érdekel, hogy neked miért lehet száraz a bőröd, és hogyan tudod hatékonyan kezelni? Mutatjuk a száraz bőr leggyakoribb okait, és a leghatásosabb kezelési módszereket!

Mitől száraz a bőröm? A száraz bőr okai és kezelése

Mitől száraz a bőröm?

A bőr szárazság egy viszonylag gyakori jelenség. A száraz bőr gyakran átmeneti vagy szezonális, például előfordulhat, hogy csak télen jelentkezik. Ekkor egyértelműen az időjáráshoz lehet kötni. De az is előfordulhat, hogy éppen nyáron keletkezik bőrszárazság, ez esetben lehet a napsütés az oka. Azonban nem az időjárás az egyetlen ok, ami miatt száraz lehet a bőröd, számos más oka is lehet, nézzük meg, pontosan mik!

A száraz bőr leggyakoribb okai

  • Fűtés: a központi fűtés, a fatüzelésű kályhák, a helyiségfűtők és a kandallók egyaránt csökkentik a páratartalmat, ami hozzájárul a bőr vízháztartásának felborulásához, ez pedig bőrszárazsághoz vezet.
  • Hőmérséklet: hideg, szeles körülmények között vagy alacsony páratartalmú éghajlaton könnyebben kiszárad a bőr.
  • Túl sok fürdés: a hosszú, forró zuhany vagy fürdő, illetve a bőr túlzott dörzsölése kiszáríthatja a bőrt. A napi többszöri fürdés a természetes olajokat is eltávolíthatja a bőrödről, ez pedig a bőr megfelelő állapotának felborulásához, bőrszárazsághoz vezet.
  • Erős szappanok és tisztítószerek: sok népszerű szappan, mosószer és sampon eltávolítja a nedvességet a bőrről, mivel úgy vannak kialakítva, hogy eltávolítsák a zsírt. A Ceralbin kettős hatás fürdőkrémje https://www.ceralbin.hu/ceralbin-furdokrem.html egyszerre tisztít, és hidratál.
  • Egyéb bőrbetegségek: az olyan bőrbetegségben, mint például atópiás dermatitiszben (ekcémában) vagy pikkelysömörben szenvedők nagyobb valószínűséggel rendelkeznek száraz bőrrel. amennyiben nem múlnak el a száraz bőr tünetei a lent ajánlott kezelések hatására, fordulj orvoshoz! 
  • Orvosi kezelések: vannak, akiknél rákkezelés, dialízis vagy bizonyos gyógyszerek szedése után száraz, bőr alakul ki.
  • Öregedés: az életkor előrehaladtával a bőr elvékonyodik, és kevesebb olajat termel, amely a bőr vízvisszatartásához szükséges.

 

Hogyan lehet kezelni a száraz bőrt?

Miután megállapítottuk, hogy mi okozza a száraz bőrt, nincs más hátra, mint kezelni azt! 

 

A száraz bőr leghatékonyabban hidratálással kezelhető

A hidratáló krémek segítenek megőrizni a bőr megfelelő állapotát. A Ceralbin hidratáló készítményei természetes összetevők segítségével kezelik a száraz bőr tüneteit, illetve előzik meg azok kialakulását. A száraz bőr tüneteinek csökkentésére a Ceralbin univerzális kenőcsöt ajánljuk leginkább, ami zsíros formulájának köszönhetően a bőr legmélyebb rétegeibe hatolva segít puhává varázsolni a bőrt, úgy, hogy a probléma gyökereit kezeli, nem pedig csak a tüneteket. 

 

A száraz bőr kezelése érdekében figyelj a tisztálkodásra is!

A fürdés és a zuhanyozás időtartama legfeljebb 10 perc legyen! Használj meleg, és ne forró vizet. Naponta csak egyszer fürödj le, amennyiben lehetőségeid ezt engedik. Ne dörzsöld erősen a bőröd szappanokkal, és a törölközővel sem! Használj gyengéd, allergénmentes tisztálkodó szereket, amik nem tartalmaznak erős kemikáliákat, alkoholt. Kifejezetten a száraz bőrűeknek fejlesztettük ki a tisztálkodáshoz kettős hatású fürdőkrémünket, ami nemcsak allergénmentes, hanem csupa természetes összetevőből áll. és ami a legjobb benne, hogy nemcsak tisztító, hanem hidratáló hatása is van. Amennyiben száraz a bőröd a borotválkozásnál is nagyon körültekintően kell eljárnod, hiszen a borotválkozás is szárító hatású lehet, használj közvetlenül utána hidratáló krémet!  
 

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a Marketing Professzorok Kft.